SARBATORI LOCALE
EVENIMENTE LOCALE IN COMUNA CORBI
RAPSODIA PASTOREASCA
Evenimentul se desfasoara in ultima duminica din luna mai. La acest eveniment participa formatii din judetul Arges, precum si din judetele: Valcea, Gorj, Sibiu, Olt precum si din Republica Moldova, comunele Vasilcau si Baimaclia sunt localitati infratite cu comuna Corbi. Rapsodia ciobaneasca (denumirea initiala atribuita de inspectorul cultural prof. Traian Ciuculescu) a fost organizata la 24 mai 1970, luna de primavara, cand urca oile la munte, cu participarea unor formatii artistice din comunele invecinate, Nucsoara, Bradulet si Pietrosani. A intrat in traditie desfasurarea Rapsodiei ciobanesti, ulterior numindu-se Rapsodia pastoreasca originala sarbatoare folclorica, mult indragita de localnici. Este un festival al oamenilor, dedicat lor, al traditiilor, al portului si cantului popular, al obiceiurilor, al promovarii mancarurilor delicioase din zona, al bucuriei.
Dintre toate nevoile sufletului uman, nimic nu e mai vital decat trecutul, deoarece ne face sa fim ceea ce suntem azi.
FESTIVALUL STONEBIRD
Din anul 2018 in primul weekend din luna August, in satul Corbi are loc festivalul STONEBIRD un festival rock care se doreste a fi cel mai mare festival rock din zona rurala. Traditia, natura, istoria si muzica rock se imbina perfect pentru a potenta atat atmosfera de concert, cat si relaxarea de dinaintea si de dupa concerte. Numele festivalului este legat de un simbol al zonei - Manastirea Corbii de Piatra, cea mai veche manastire rupestra din Romania, situata in satul Jgheaburi, comuna Corbi, judetul Arges. Ne-am gandit cu grija la toate nevoile tale : zona de camping special amenajata sau camere pregatite de localnici, jocuri pentru copii si bucate traditionale, 100% naturale. Cei care vor sa isi testeze indemanarea fizica sau sa se relaxeze dupa o noapte plina de dans, o vor putea face prin multe activitati desfasurate in aer liber.
1 MAI ANTREPRENORESC
Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc 1 Mai Antreprenoresc in comuna Corbi, judetul Arges, pentru a atrage atentia asupra acestei zone pitoresti a Romaniei, ale carei comori sunt inca nedescoperite, de la traditii pana la vechi asezaminte unice in tara noastra. Initiativa face parte din programul Antreprenoresti – Adopta un sat, derulat de către fundatia Romanian Business Leaders, care isi propune sa reinvie stralucirea satului romanesc si resursele sale valoroase, prin stimularea proiectelor antreprenoriale locale.
ZIUA COMUNEI CORBI – 29 iunie
In acesta zi de Sfintii Apostoli Petre si Pavel are loc un targ anual, unde se pot cumpara produse tratidionale locale;
FESTIVITATE DE 8 MARTIE
Ziua Femeii este o sarbatoare cu totul speciala prin care celebram si pretuim femeile din intreaga lume. Cu aceasta ocazie, de 8 martie, in comuna Corbi este organizat un eveniment aparte pentru femeile din localitate ;
HAIDETI LA BUJOR DE MUNTE !
Organizat in iunie, Bujorul de munte ofera un spectacol natural celor care pornesc pe drumul culmilor montane din lantul Fagarasilor. Comunitatea din Corbi de invita la acest spectacol in zona Curmatura Malitei acolo unde ne vom bucura de un peisaj unic, dar si de un pranz ciobanesc la stana. Un moment frumos ramane alaturi de tine vreme indelungata. Iar atunci cand acest moment este unul unic oferit de natura pentru o scurta perioada din an, bucuria este cu atat mai mare.
ÎNTALNIREA FIILOR SATULUI POENAREI
Sarbatoarea comunitatii din Corbi care marcheaza intoarcerea la glie a celor plecati. In fiecare an, in urmatoarea sambata dupa Adormirea Maicii Domnului, in luna August, are loc Intalnirea fiilor satului Poenarei ce reuneste atat fii ai satului, cat si prieteni si iubitori ai locului. Unul dintre scopurile evenimentului este comemorarea celor ce si-au pierdut viata luptand impotriva regimului comunist. Tocmai de aceea, satul Poienarei este si sat martir, aici fiind ultima tabara de partizani, oponentii regimului comunist.
MOLDOVEANU PRIN VALEA REA – CEL MAI SCURT TRASEU CATRE VARF
Pe lista oricarui iubitor de munte se afla la loc de cinste un traseu pe Moldoveanu, al mai inalt si mai impunător munte de la noi din țara. Din fericire, traseele care duc catre mult ravnitul varf sunt suficiente si pentru gustul si indemanarea fiecaruia. Traseul prin Valea Rea are avantajul de a fi cel mai scurt, putand fi strabatut dus-intors intr-o zi. Varful Moldoveanu prin Valea Rea nu este pentru cei care abia au bagat piciorul in bocanci dar, in ciuda catorva urcusuri sustinute, traseul nu poate fi numit dificil sau periculos. Iar daca pe langa distanta redusa a turei mai adaugi si una dintre cele mai spectaculoase cascade si peisajul unic a Caldarii glaciare pe care o vei strabate in drum spre varf, acest traseu este printre cele mai frumoase din tara.
MUNTENIA BRUNCH – TECI CU LAPTE SI GOGOSI.
Oriunde ne-am duce, una dintre cele mai bune metode de a descoperi istoria si mixul cultural este gastronomia. La brunch (breakfast + lunch) vom fi imbiați sa degustăm preparate vechi, gatite de localnici cu ingrediente din curțile lor. Sprijinim astfel un turism responsabil, deoarece toate veniturile se intorc in comunitate. Evenimentul are loc la Casuta albastra, o casa traditionala, simbolul comunitatii alaturi de Manastirea Corbii de Piatra. Vedetele sunt tecii cu lapte ( ciorba de fasole pastai cu lapte batut) – mancarea copilariei pe aceste meleaguri, gogosile cu lingura, mancarea de manatarci, tocanul de miel, cornulete cu gem si salata de roșii cu branza. De altfel, branza nu putea sa lipseasca din aceasta comunitate de oieri.
FESTIVALUL FLORILE DALBE
Se desfasoara in luna decembrie la Caminul Cultural din satul Stanesti comnuna Corbi si are drept scop redescoperirea, pastrarea, revitalizarea si valorificarea datinilor si obiceiurilor specifice etnozonei Arges-Muscel.
JOC TARAMUL MAGIC - Taramul magic.
Este un excelent prilej pentru petrecerea catorva ore in zona, in care sa descoperi povestile si locurile frumoase ale satului. Jocul te face sa cauti cuvinte secrete in pisania vechii biserici si altor inscriptii din sat, sa te prinzi in jocurile cu uriasii si personajele de legenda, sa cauti inscriptii in gresiile in care a fost sapata biserica rupestra, sa descoperi amanuntele casei albastre si cascadei uriasilor impietriti, sa treci puntea suspendata peste Raul Doamnei, sa urci pe dealul verde de unde se vede intreaga vale. E un exemplu de serviciu creat pentru petrecerea timpului in sat de catre vizitatori, in special de catre familiile cu copii si se adreseaza tutuor categoriilor de varsta.