Comuna Corbi, str. Voicu Corvin,
nr. 235. Județul Argeș

Prezentarea Comunei Corbi

Comuna Corbi se află în nordul județului Argeș, la poalele Munților Iezer-Păpușa, pe malurile Râului Doamnei. Este străbătută de șoseaua județeană DJ731, care o leagă spre nord de Nucșoara și spre sud de Domnești (unde se intersectează cu DN73C), Pietroșani, Coșești și Dărmănești (unde se termină în DN73). Comuna Corbi, alcătuită inițial din satele Corbi și Poienărei, iar în 1968 i s-au alăturat satele Corbșori, Stănești și Pârâiești, se învecinează la Nord cu comuna Nucșoara, satul Sboghițești, la sud cu comuna Domnești, la vest cu comuna Brăduleț și Mușătești, iar la est cu Aninoasa.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Corbi se ridică la 3.784 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 4.395 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,28%). Pentru 2,22% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (97,38%). Pentru 2,22% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Politică și administrație

Comuna Corbi este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul. Anca Alina Baicu , de la Partidul Mișcarea Populară, a fost ales în 2020. Începând cu alegerile locale din 2020, consiliul local are următoarea componență pe partide politice:

Partidul Politic Consilieri
Partidul Mișcarea Populară 5 consilieri
Partidul Social Democrat 3 consilieri
Partidul PRO România 2 consilieri
Partidul Național Liberal 2 consilieri
Moroiu Gheorghe 1 consilieri

Prima atestare documentară a localităţii Corbi datează din anul 1456, emis in limba slavona, la Targoviste, de cancelaria domneasca a voievodului Tarii Romanesti, Vladislav al II-lea, prin care se confirma jupanului Mogos satele: "Corbii toti, pe Aghis in jos si Corbii - de - Piatra ..

Economia comunei este una predominant agrară, axată pe cultura cerealelor, a creșterii oilor, vitelor

Angajații primăriei

Savu Maria Madalina

Contabilitate-ITL

Prodea Georgeta

Contabilitate-ITL

Ciobanu Elena Lori

Juridic

Moisescu Daniel-Ionut

Urbanism

Moisescu Georgiana Roxana

Registratura

Oancea Cristina

Registrul agricol

Ungureanu Iuliana Ligia

Registrul agricol

Stancescu Cecilia

Asistenta Sociala

Ungurenus Ana Maria

Asistenta Sociala

Anghel Marius Viorel

I.S.U

Badea Maria

Bibilioteca